Societatea noastra este autorizata ANRE, va sta la dispozitie cu personal autorizat si special instruit pentru montarea sistemelor de preventie a scurgerilor de gaze

PLAN

Number

minutes

Price

Price for 1 minute

Your text

MANOPERĂ MONTAREA SISTEMULUI DE

ELECTROVALVA + SENZOR DE GAZE


300

LEI

* pretul reprezintă DOAR valoarea manoperei și NU include echipamentele

* T.V.A. inclus


RECOMANDARE ANRE

Incepand cu anul 2008, este obligatorie montarea detectoarelor automate de gaze naturale pentru incaperile in care sunt aparate de utilizare a gazelor naturale si suprafetele vitrate necesare sunt partial sau in totalitate constituite din geamuri cu grosimea mai mare de 4 mm sau din geamuri de constructie speciala (securizat, termopan etc.).  
Detectoarele de gaze naturale au rolul de a prevenii eventualele accidente cauzate de scaparile de gaze naturale, cum ar fi intoxicari, incendii sau explozii Avand in vedere urmarile deosebit de grave ale accidentelor din sectorul gazelor naturale, cu repercusiuni negative atat asupra securitatii si integritatii persoanelor cat si a bunurilor, instituirea masurii montarii detectoarelor de gaze naturale este perfect justificata. 

Chiar daca nu indepliniti conditiile tehnice pentru montare, ANRE recomanda tuturor consumatorilor instalarea detectoarelor de gaze naturale

SFATURI UTILE

Verificarea eventualelor scapari de gaze naturale pe care o puteti face dvs. se face prin mirosire si cu spuma de sapun cu apa. 

Verificarea cu flacara a instalatiilor de gaze naturale prezinta pericol de explozie si incendiu!

Dormitul în încaperi cu focul aprins sau în încaperi cu aparate consumatoare de combustibili gazosi nelegate la cosul de fum, prezinta pericol de moarte. 

Stingerea focului se face prin închiderea robinetului de siguranta, existent înaintea racordului flexibil; dupa stingerea flacarii se închide si robinetul de manevra. 

ELECTROVALVA CU SENZOR PENTRU DETECTARE SCAPARI GAZE

Este reprezentata de un echipament de preventie format dintr-un senzor de detectare a pierderilor de gaze si o electrovalva cu inchidere automata a furnizarii cu gaze, in caz de avarie.

Existenta acestui echipament este obligatorie prin NTPEE/2008 pentru siguranta locuitorilor imobilelor. 

Senzorul (sau detectorul) de gaze se monteaza in incaperea in care exista aparatul de consum gaze iar electrovalva se monteaza in cel mai indepartat punct posibil al instalatiei. Intre cele doua echipamente exista o conexiune electrica. In cazul emanatiilor de gaze senzorul semnaleaza acustic si optic existenta unei probleme si transmite catre electrovalva un semnal care duce la sistarea furnizarii cu gaze. Astfel, pericolul producerii de accidente datorate scurgerilor de gaze este evitat.

Societatea noastra este agreata de catre Delgaz Grid S.A. si autorizata de catre ANRE pentru montarea acestor echipamente iar sistemele pe care le utilizam sunt de cea mai buna calitate.

Exista mai multe tipuri de echipamente: cu senzor pentru detectarea gazului metan sau pentru detectarea gazului metan si a monoxidului de carbon, iar dimensiunile electrovalvei pot fi cuprinse intre 1/2” si 8”. 

CUM FUNCTIONEAZA

Conform legislatiei in vigoare NTPEE/2008, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4 mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.

Sistemul este alcatuit dintr-un Detector sau Senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze. Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme. Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovalva montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovalva se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.